A Magyar-Szerb Vízgazdálkodási Bizottság videokonferencia keretében folytatja munkáját

Tekintettel az országunkban és Szerbia területén fennálló járványügyi helyzetre, valamint az ezzel összefüggésben megjelent belső utasításokra, a Magyar–Szerb Vízgazdálkodási Bizottság találkozói jelenleg kizárólag videokonferenciák útján valósulhatnak meg. A legutóbbi megbeszélésre, amelyen érintettsége okán Igazgatóságunk is képviseltette magát, 2020. november 3-án került sor.

A találkozó résztvevői egyeztettek az új magyar–szerb határvízi egyezmény alapján megalakítandó új vízügyi bizottság tagjai kinevezésének helyzetéről, az egyezmény hatályba lépéséből eredő teendőkről, valamint a közös érdekű vízgyűjtőn kifejtett együttműködés aktuális feladatainak végrehajtásáról a COVID-19 helyzetre való tekintettel.

A szakértők megállapodtak abban, hogy a bizottsági munka további egyeztetésig a jelenlegi keretek között, azaz a két fél személyes találkozói nélkül, online kommunikációs csatornák útján folytatódjon. A Bizottság tagjai egyetértettek abban, hogy a helyzet alakulásának értékelése érdekében decemberben ismét egyeztető megbeszélés megtartására kerül sor.