Szakértői találkozó a jégvédekezési szabályozás felülvizsgálata tárgyában

A magyar-horvát-szerb közös érdekű Duna-szakaszra vonatkozó jégvédekezési tevékenységek szabályozásának felülvizsgálata, illetve kidolgozása céljából 2018. november 6-án és 7-én, a horvátországi Kopácson szakértői találkozóra került sor, amelyen az ADUVIZIG munkatársai is részt vettek.

Read more...

Pályázati felhívás gépjármű értékesítésére

Az állami vagyonról szóló 2007. évi CVI. törvény (továbbiakban: Vtv.) 33. § (2) bekezdése értelmében az igazgatóság a működéséhez már nem szükséges, a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban: Nvtv.) 11. § (6) bekezdése szerinti immateriális jószágokat, tárgyi eszközöket, készleteket – amennyiben azok egyedi, könyv szerinti bruttó értéke az éves költségvetési törvényben meghatározott 25 MFt értékhatárt nem haladja meg – az MNV Zrt-vel 2018. 04. 12. napján kötött megbízási szerződés alapján értékesítheti a Vtv. 34-35. § alkalmazásával.

Read more...

Kisvízi helyzetkép Baja térségében - 2018.10.26.

A ma reggeli adatok alapján Baján ismét megdőlt a legkisebb vízállás rekordja: reggel 7 órakor 32 cm volt a bajai vízmérce állása.
Az idei év második felében kialakult kisvizes időszak rendkívüli voltát jól szemlélteti, hogy míg az 1878 óta tartó méréstörténet során a bajai vízrajzi állomáson korábban soha nem volt példa arra, hogy a 100 cm alatti kisvizek tartóssága meghaladja az 50 napot, addig az idei évben a mai már az 52. olyan nap, amikor a vízállás nem éri el a 100 cm-t.

Read more...

Tisztelt Látogató!

A Baja Marketing Kft. szervezésében kerül bemutatásra az 1956-ban történt rendezvénysorozat mely keretén belül 2018.október 18-án Rab Ferenc kollégánk 18 órai kezdettel Az 56-os jeges ár Baján és környékén címmel filmvetítéssel egybekötött előadást tart a Bácskai Kultúrpalotában.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Ismét megdőlt a legkisebb vízállás

Az elmúlt napokban a Duna vízállása a magyarországi felső- és középső szakaszon folyamatosan alulmúlta az eddig mért legkisebb értékeket (LKV).

Read more...

Additional information