Belterületi kaszálási feladatok Baján

Baja város belterületén a Kamarás-Duna jobb és balparti szakaszának parti sávjában és rézsűjében kaszálási feladatokat végez az Alsó – Duna – völgyi Vízügyi Igazgatóság, Bajai Szakaszmérnöksége közalkalmazott – gátőrök, csatornaőrök, szivattyútelep kezelők – és közfoglalkoztatott dolgozókkal. A kaszálási tevékenységeket a városi rendezvényekhez igazodóan végezzük.

A Kamarás-Dunán a Türr kilátótól a strandig terjedő jobb parti szakasz, a bal parton a Torkolatőrháztól a körgarázsokig terjedő terület, a Halászparton teljes hosszában, a Petőfi szigeten a Véndió vendéglő, Vízafogó vendéglő, valamint a Türr –átvágás Petőfi – szigeti oldalán a horgászegyesületig került kaszálásra a növényzet. A Petőfi – sziget Szentháromság térrel szembeni szakaszán az elmúlt években végrehajtott fagyérítés, cserjeirtás egy rendezett „ligetes” képet mutat, melyet évközben több alkalommal végzett cserjeirtással és gépi zúzással, kaszálással, viharkárok utáni tereprendezéssel tartunk fenn.

Az Igazgatóság üzemeltetésében lévő ENERGREEN ROBOMAX típusú erdészeti zúzófejjel szerelt távirányítós lánctalpas gép hozzájárul a rézsűs területek fenntartásához. A nagyobb cserjék és ágak aprítására is alkalmas gép hatékonyan végzi feladatát.