Biztonság Hete országos programsorozat megyei rendezvénye a kecskeméti Vadaskertben

A Biztonság Hete elnevezésű rendezvénysorozat idén harmadik alkalommal került megszervezésre melyen igazgatóságunk is képviseltette magát. A rendezvénynek Bács-Kiskun Megyében a kecskeméti Vadaskert területe adott otthont, ide várták a szervezők szeptember 26-án a gyerekeket és az őket kísérő pedagógusokat.

Az eseményen a rossz idő ellenére is mintegy kétszáz gyermek vett részt a megye több általános iskolájából Kecskemétről, Kalocsára, Szakmárról. A csoportok előre megadott menetrend szerint járták végig a standokat ahol a közlekedéssel kapcsolatos ismeretek mellett kollégáinktól az árvízvédelmi biztonságról valamint a belvízvédelemről szereztek információkat, amit egy kvízjáték keretében hasznosítani is tudtak.

Az ismeretszerzés mellett játékra is volt idő bőven kresz teszt, kerékpáros akadályverseny is színesítette a programot, a tűzoltók pedig füstsátorba várták a gyerekeket.

Összességében elmondható, hogy a kellemetlen időjárás ellenére egy szép napot tölthettünk el a vadaskertben, ami nemcsak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is sok örömöt okozott.