Előadóülés Nemzetközi Duna Nap alkalmából

2019. június 26-án Igazgatóságunk a Magyar Hidrológiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetével közösen Nemzetközi Duna Nap alkalmából előadóülést szervezett az érdeklődők részére.

A rendezvényt Telkes Róbert igazgató nyitotta meg, melyen kollégák, nyugdíjas vízügyesek és a vízügyi szakközépiskola diákjai vettek részt. Köszöntőjében kitért arra, hogy a Nemzetközi Duna napot 2004 óta minden évben megünneplik a Duna menti országok és e megemlékezés célja, hogy felhívja a figyelmet régiónk legjelentősebb folyójának természeti, társadalmi és gazdasági értékeire, amelyek kapcsolatot teremtenek a vízgyűjtő országai között.

Ez évben kicsit eltértünk a megszokottól, és a szakmai előadások helyett igazgatóságunk történetéből hallhattunk szemelvényeket Rab Ferenc tolmácsolásában. A bemutató előkészítését több éves munka, vízügyi levéltárban történő kutatás előzte meg, melyet Igazgató úr ezúton is megköszönt kollégánknak. A kutatómunka eredménye 480 oldalnyi gyűjtemény mely a közeljövőben könyv formájában fog megtestesülni.
A közel háromórás előadás alatt igazgatóságunk történetét a kezdetektől napjainkig, mindenre kiterjedő részletességgel ismerhettük meg.