Gyászhír

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Kling István, a Belvízvédelmi és Öntözési Osztály szakmai főtanácsadója, június 15-én, életének 64. évében váratlanul elhunyt.

Kollégánk 1977-ben fejezte be főiskolai tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Karán, ahol általános és mezőgazdasági vízgazdálkodási (üzemmérnöki) építőmérnöki szakképzettséget szerzett. Ezt követően a Dunamenti és Kiskunsági Vízgazdálkodási Társulat tervezési csoportjánál dolgozott, műszaki tervezői beosztásban. A tervezési feladatokon túl a fenntartási munkáknál a műszaki ellenőrzési feladatokat is ellátta.

A sorkatonai szolgálat teljesítése után, 1980. október 22-én helyezkedett el az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Vízrendezési és Vízhasznosítási Osztályán előadóként, majd 1993 januárjától a Vízkárelhárítási Osztályon csoportvezetőként dolgozott.

1998. február 1-jétől a Vízrendezési, Vízhasznosítási és Társulati Osztály osztályvezető-helyettese, majd 2007. október 2-ától az osztály vezetője. Közel 40 év vízügyes munkaviszony után nyugdíjazására készülve átadta a „stafétabotot” a fiatal nemzedéknek, 2020. január 1-jétől a Belvízvédelmi és Öntözési Osztályon szakmai főtanácsadóként dolgozott.

Kollégánk munkatársaival mindig jó kapcsolatot ápolt, fiatalok szakmai munkáját segítette, útjukat egyengette. Felettesei szakmai feladatai ellátásáért számos elismerésben részesítették.

Kedves Pista bácsi, búcsúznak tőled kollégáid! Emléked szívünkben megőrizzük, nyugodj békében!