Helyszíni bejárás a Baja-Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság képviselői a Vajdasági Vizek Vízügyi Közvállalat, valamint a Vajdasági Autonóm Tartomány- Európai Ügyek Alap munkatársaival közösen helyszíni bejárást tartottak a Baja-Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán.

A szemlén a szerb partnerek a „Baja-Bezdáni-csatorna térségének komplex vízgazdálkodási fejlesztése” megnevezésű projekt keretein belül végzett kivitelezési munkáinak helyzetéről adtak tájékoztatást. A házigazdák bemutatták a műtárgyak és környezetük rekonstrukciójának jelenlegi állását, kollégáink szemtanúi lehettek a Bezdáni-hajózsilipnél, valamint a Sebesfoki vízszintszabályozó zsilipnél végzett munkáknak.
A Bezdáni-hajózsilip rekonstrukciója során építészeti, gépészeti, valamint villamossági munkákat irányoztak elő, nagy figyelmet szentelve arra, hogy a műtárgy eredeti küllemét megőrizzék. A bejárás során tájékoztatták kollégáinkat, hogy a gépészeti munkák elvégzéséhez szükséges elemek gyártása megkezdődött.
A Sebesfoki hajó- és vízszintszabályozó zsilipen megkezdődtek a gépészeti- és lakatosmunkák, melyeket a későbbiekben az építészeti rekonstrukciók, valamint egy új irányítóközpont kialakítása követ.