Álláslehetőségek - Országos Vízügyi Főigazgatóság

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére.

Bővebben...

"Vízi világ" - bemutató diákoknak Víz Világnap alkalmából

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Bács-Kiskun megyei Területi Szervezete „Vízi világ” címmel Víz Világnap alkalmából bemutatót tart diákok részére.
A bemutató keretében a diákok érdekes kísérletek útján tapasztalhatják meg a víz fizikai, kémiai jellemzőit, élőben láthatják a mikrovilág képviselőit.

 

Részletek

Víz világnapi rajz- és fotópályázat

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Bács-Kiskun megyei Területi Szervezete a 2019. évi Víz Világnap alkalmából rajz- és fotópályázatot hirdet.

Bővebben...

Kamarás-Duna 1+300 – 2+000 cskm közötti szakaszának fenntartási célú mederkotrása

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság, mint a Kamarás-Duna mellékág kezelője 2019. február 4-én megkezdte a mellékág fenntartási célú mederkotrását az 1+300 – 2+000 cskm, azaz a Vizafogó és a Petőfi-szigeti híd közötti szakaszon.

Bővebben...

Magyar-szerb-horvát bizottsági elnöki találkozó a jégvédekezés tárgyában

A 2019. január 29-30-án megtartott elnöki találkozón a magyar–szerb és magyar–horvát nemzetközi vízgazdálkodási egyezmények végrehajtásáért felelős bizottságok elnökei egyeztették a magyar–szerb–horvát, Dunaföldvár és Vukovár közötti közös érdekű Duna-szakaszt érintő jégvédekezés terén kifejtendő együttműködés feltételeit.

Bővebben...