Helyszíni bejárás a Baja–Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán

Igazgatóságunk képviselői a Vajdasági Vizek Vízügyi Közvállalat, valamint a Vajdaság Autonóm Tartomány – Európai Ügyek Alap munkatársaival közösen 2018. augusztus 22-én helyszíni bejárást tartottak a Baja–Bezdáni-csatorna szerbiai szakaszán, melynek során megtekintették a Baja–Bezdáni-csatorna térségének komplex vízgazdálkodási fejlesztése elnevezésű, 85%-ban európai uniós finanszírozású IPA projekt keretében helyreállítandó műtárgyakat.


A szerb partnerek ismertették a műtárgyakat és azok környezetét érintő munkákat. A bezdáni hajózsilip rekonstrukciója és helyreállítása keretében a projekt építészeti, gépészeti és villamossági munkákat is előirányoz, a hajózsilip eredeti küllemének megőrzése mellett.

A sebesfoki hajó- és vízszintszabályzó zsilipen megkezdődtek az előkészületi munkák. A műtárgy  helyreállítása, bővítése és villamosítása magába foglalja a hajózsilip kapuinak és tolózárainak, valamint a vízszintszabályzó zsiliptáblák mozgatószerkezeteinek a villamosítását, valamint a meglévő raktár bővítése révén egy új irányítóközpont kialakítását is.

 

01.jpg02.jpg03.jpg04.jpg05.jpg06.jpg07.jpg08.jpg09.jpg


AdmirorGallery 4.5.0, author/s Vasiljevski & Kekeljevic.