Szakértői találkozó a jégvédekezési szabályozás felülvizsgálata tárgyában

A magyar-horvát-szerb közös érdekű Duna-szakaszra vonatkozó jégvédekezési tevékenységek szabályozásának felülvizsgálata, illetve kidolgozása céljából 2018. november 6-án és 7-én, a horvátországi Kopácson szakértői találkozóra került sor, amelyen az ADUVIZIG munkatársai is részt vettek.

 

 


A találkozón a magyar, horvát és szerb szakértők megkezdték a Dunaföldvár (1560. fkm) és Vukovár (1333. fkm) közötti közös érdekű Duna-szakaszra vonatkozó jégvédekezési szabályozás egyeztetését. Az egyeztetés magyar-szerb viszonylatban a meglévő árvíz, belvíz és jégtorlódás elleni védekezési szabályzat felülvizsgálatára, magyar-horvát viszonylatban pedig egy új jégvédekezési szabályzat kidolgozására irányult.
A szakértői munkacsoport javaslata nyomán a szabályzatok egyeztetett cikkeit a tárgyban illetékes albizottságok (magyar-szerb viszonylatban a Magyar – Szerb Vízgazdálkodási Bizottság Vízkárelhárítási Albizottsága, magyar-horvát relációban az Állandó Magyar – Horvát Vízgazdálkodási Bizottság Duna- és Dráva-vízgyűjtő Albizottsága) fogják vizsgálni.