IX. MÖE – Öntözéstechnikai Online Konferencia

Kollégáink részt vettek a 2021.03.22-én megrendezésre került IX. MÖE – Öntözéstechnikai Online Konferencián. Az eseményt a Magyar Öntözési Egyesület, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara, a MHT Mezőgazdasági Vízgazdálkodási Szakosztálya, valamint a Bács-Kiskun Megyei Mérnöki Kamara szervezte meg, a rendezvény fővédnöke Dr. Nagy István agrárminiszter úr volt.

A konferencia olyan aktuális témákat tárgyalt, mint az öntözés jelene és jövője, az öntözési közösségek helyzete, öntözési pályázatok lehetőségei, illetve bemutatásra kerültek korszerű öntözési és ahhoz kapcsolódó eszközök és tervezési összehasonlítások.

Igazgatóságunk működési területén is egyre nagyobb hangsúlyt kap az öntözéses gazdálkodás, az öntözésfejlesztés. A Belvízvédelmi és Öntözési Osztályon, valamint a Vízgyűjtő-gazdálkodási és Víziközmű Osztályon dolgozó kollégák az előadásokon túl a rendezvény végén megtartott kerekasztal ülésen elhangzottak során is hasznos információkhoz jutottak, melyeket munkavégzésük során a jövőben hasznosítani tudnak.