Térinformatikai ismeretek bővítése – munkalátogatás az ÉDUVIZIG-nél

Tekintettel arra, hogy Igazgatóságunk adatállományának jelentős része térbeli vonatkozással bír, rendkívül fontos a térinformatikai adatbázisok bővítése és fejlesztése, továbbá az adatok megjelenítésére szolgáló felületek korszerűsítése.

Igazgatóságunk térinformatikai fejlesztésekkel és karbantartási feladatokkal foglalkozó munkatársai az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság térinformatikai koordinátora, Hauberger Gábor úr felajánlására munkalátogatáson vettek részt a győri székhelyű igazgatóság székházában.
A látogatás során munkatársaink megismerkedtek a házigazda igazgatóság térinformatikai tevékenységének szervezeti kereteivel. Ezt követően vendéglátónk ismertette az igazgatósági geoportál felépítésével kapcsolatos tudnivalókat, és számos egyéb, a gyakorlatban hasznosítható megoldást mutatott be, hozzájárulva ehhez munkatársaink térinformatikai jártasságának elmélyítéséhez. Feladatunk mostantól a megszerzett tudás alkalmazása.

A felajánlott lehetőséget ezúton is köszönjük az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetőségének és Hauberger Gábor úrnak!