Tízéves jubileumi találkozó

Közelmúltban tízedik alkalommal gyűltek össze a Bajai Vízügyes Nyugdíjasok Baráti Körének tagjai. A baráti kör megalapításának gondolata négy nyugdíjas vízügyes kollégában fogalmazódott meg – név szerint Brachinger Tamás, Bencze Kázmér, Cziczovszki Antal és Vén Ferenc -, akik szándékukkal felkeresték barátjukat Sági Jenő (†2014) nyugdíjas mérnököt, hogy vállalja el e kis társaság vezetését. Jenő bácsi örömmel vállalta a felkérést, így 2009. november 12-én megalakult a Bajai Vízügyes Nyugdíjasok Baráti Köre.

Balról: Brachinger Tamás, Bencze Kázmér, Sági Jenő, Vén Ferenc, Cziczovszki Antal

A baráti kör létrejöttének célja (idézet az alapító levélből): „A baráti kör célja, alkalmat biztosítani kötetlen „Duma-partikra”, jó beszélgetésekre legalább egyszer egy évben kora ősszel. Vagy ha kedvünk tartja, lehet többször is. Olyan alapon, ha hoztok, esztek, ha közösen főzünk, fizetitek a cehhet. Más fizetni való nincs. A baráti kör biztosítja a helyet.”
Az alapító tagokhoz az elkövetkező években szép számmal csatlakoztak a nyugdíjasok, így az idei találkozón már hatvanan vettek részt. Az összejöveteleknek igazgatóságunk Bajai Szakaszmérnökségének Türr István konferenciaterme ad otthont. Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idei évben is Telkes Róbert igazgató úr köszöntötte a megjelenteket. Mivel szakmabeliekről van szó egy összefoglaló keretében tájékoztatást adott igazgatóságunkon folyó tevékenységekről, kiemelve a Deák Ferenc-zsilipen folyó rekonstrukciós munkákat.

Telkes Róbert igazgató

A szakmai bemutató után egy kötetlen, kora délutánig tartó „duma partival” ért végett a találkozó.

Forrás: vip.sugovica.hu