Töltésközlekedési hozzájárulás

TÁJÉKOZTATÓJA A TÖLTÉSKÖZLEKEDÉS MÓDOSULÓ ÁTMENETI SZABÁLYAIRÓL

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedés és a töltésközlekedési hozzájárulás kiváltásának szabályai az alábbiak szerint módosulnak.

 1. július 1. napjától az igazgatóság az online számlaadatszolgáltatás követelményeire tekintettel kizárólag
  a Baja, Széchenyi u. 2/c. sz. alatti székhelyén (munkanapokon 8-tól 16 óráig),
  a Baja, Szeremlei u. 80. sz. alatti Bajai Szakaszmérnökségén (munkanapokon 8-tól 14 óráig),
  és a Kalocsa, Híd u. 1. sz. alatti Kalocsai Szakaszmérnökségén (munkanapokon 8-tól 14 óráig)
  biztosítja a töltésközlekedési hozzájárulás készpénzfizetés útján történő kiváltásának lehetőségét.
 2. 1.Az igazgatóság központjába és telephelyeire belépő, töltésközlekedési hozzájárulást kiváltó személyek kötelesek kezüket a bejáratnál elhelyezett kézfertőtlenítőnél fertőtleníteni, továbbá az épületben tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni.
 3. Lehetőség van a töltésközlekedési hozzájárulás írásban történő igénylésére is. Az írásbeli kérelem mintája megtalálható és letölthető az igazgatóság honlapján az alábbi linken: LINK. Az írásbeli kérelem benyújtása e-mailben a titkarsag@aduvizig.hu elektronikus címre vagy postai úton a 6500 Baja, Széchenyi u. 2/c. címre küldéssel történhet.
 4. A kérelemben kérjük jelölje meg, hogy banki átutalással a 10025004-01712120-00000000 számlaszámra vagy az ADUVIZIG által az Ön részére megküldött készpénz-átutalási megbízással (csekkel) kívánja megfizetni a hozzájárulás díját.
 5. Amennyiben lehetséges, az ügymenet gyorsítása érdekében javasoljuk, hogy a kérelem e-mailen történő beküldését és a banki átutalási formát válassza. Csekkes fizetés esetén a befizetés igazolásaként javasoljuk a feladóvevény másolatának megküldését. A töltésközlekedési hozzájárulást a hozzájárulási díjnak az igazgatóságunk bankszámlaszámára történt megérkezését követően állítjuk ki, és azt a befizetést igazoló számlával együtt postai úton küldjük meg a megadott címre.

Szíves megértésüket köszönjük!

2020. évi bruttó díjak

AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓ 18/2017. számú UTASÍTÁSA a töltéseken történő járműközlekedés rendjéről

20/2020. sz. igazgatói utasítás az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedés rendjéről

Az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedés rendjéről és az árvízvédelmi töltésen történő közlekedésre feljogosító hozzájárulás kiadásának szabályairól szóló 20/2020. sz. igazgatói utasítás módosításáról