Töltésközlekedési hozzájárulás

TÁJÉKOZTATÓ A TÖLTÉSKÖZLEKEDÉS MÓDOSULÓ ÁTMENETI SZABÁLYAIRÓL

Magyarország Kormánya a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére veszélyhelyzet hirdetett ki.

A veszélyhelyzet ideje alatt az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedéshez szükséges hozzájárulások kiadásának szabályai az alábbiak szerint módosulnak 2021. március 5. napjától.

A SARS-CoV-2 koronavírus-világjárvány megelőzése érdekében a közlekedési hozzájárulások személyes ügyintézéssel, készpénzfizetéssel ideiglenesen NEM válthatók meg.

A kérelem benyújtása kizárólag e-mailben (titkarsag@aduvizig.hu) vagy postai úton (6500 Baja, Széchenyi u. 2/c.) történhet az igazgatóság honlapjáról letölthető kérelem minta kitöltésével.
LINK

A kérelemben kérjük jelölje meg, hogy a kérelem benyújtásával egyidejűleg banki átutalással a 10025004-01712120-00000000 számlaszámra vagy az ADUVIZIG által az Ön részére postai úton megküldött készpénzátutalási megbízással (csekkel) kívánja megfizetni a hozzájárulás díját.

Amennyiben lehetséges, az ügymenet gyorsítása érdekében javasoljuk, hogy a kérelem e-mailen történő beküldését és a banki átutalási formát válassza.

Ha a készpénzátutalási megbízással történő fizetést választja, akkor a kérelme beérkezését követően postai úton készpénzátutalási megbízást küldünk.

A töltésközlekedési hozzájárulást a hozzájárulási díjnak az igazgatóságunk bankszámlaszámára történt megérkezését követően állítjuk ki, és azt a befizetést igazoló számlával együtt postai úton küldjük meg a megadott címre.

Szíves megértésüket köszönjük!

2021. évi bruttó díjak

AZ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓ 18/2017. számú UTASÍTÁSA a töltéseken történő járműközlekedés rendjéről

20/2020. sz. igazgatói utasítás az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedés rendjéről

Az árvízvédelmi töltésen történő járműközlekedés rendjéről és az árvízvédelmi töltésen történő közlekedésre feljogosító hozzájárulás kiadásának szabályairól szóló 20/2020. sz. igazgatói utasítás módosításáról