TSOnline tájékoztató rendezvény az Önkormányzatoknak

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (ADUVIZIG) a 379/2015. (XII.8.) Kormányrendelet 2. sz. mellékletében rögzített adatszolgáltatási kötelezettséggel kapcsolatban tartott tájékoztatót 2019. január 22-én, Szekszárdon. Az adatszolgáltatás a települések egyedi szennyvízkezelésének felmérésére szolgál.

Az országos rendezvénysorozattal az OVF és a Vízügyi Igazgatóságok segítséget szeretnének nyújtani a települési önkormányzatoknak az online adatszolgáltatás minél pontosabb és megbízhatóbb kitöltésével kapcsolatban.
Az országos rendezvénysorozat harmadik állomása Szolnok és Kecskemét után Szekszárd volt. A rendezvényre Tolna megye településeinek jegyzői kaptak meghívást. Elsőként a településsoros online adatszolgáltatás jogszabályi hátteréről, az adatszolgáltatás fontosságáról az OVF munkatársa tartott tájékoztatót. Ezt követően az ADUVIZIG munkatársa részletes tájékoztatást adott a kitöltéssel kapcsolatban, valamint kitért a tavalyi adatszolgáltatás során felmerült problémákra is. Az előadások után a települések részéről felmerült kérdések megválaszolására került sor.
A tájékoztató során az ADUVIZIG részéről elhangzott, a kitöltés szakmai részleteit bemutató előadás anyaga az alábbi linkről letölthető.

Kitöltési tájékoztató letöltése