Új fenntartó gépekkel bővült igazgatóságunk gépállománya

Igazgatóságunk alapfeladatai ellátásához számos munkagéppel végzi tevékenységeit, melyek az idők folyamán elhasználódnak, ezért szükséges, hogy a folyamatos gépkarbantartás mellett új gépek beszerzése is. Az idei évben több munkagéppel gyarapodott az igazgatóság gépállománya. Az eszközök beszerzésekor elsődleges szempont volt, hogy egy jól kihasználható géplánc kerüljön igazgatóságunkhoz, melyek segítségével alapfeladatait hatékonyabban tudja a jövőben ellátni.
Ennek megfelelően került beszerzésre egy Oestler T100 típusú traktorvontatású és meghajtású rakodógép, mely hatékony eszköze a csatornáinkban összetorlódott nád és hínártömeg eltávolításának. A gépbeszerzés korábbi tapasztalatokra épült, hiszen Kunszentmiklósi Szakaszmérnökségünkön ez a típusú gép már bizonyította hasznosságát.

A központi projekt keretében valósult meg egy önjáró, távirányítással vezérelt erdészeti mulcsozó, melynek előnye az, hogy szélsőséges körülmények között, igen meredek rézsűn is hatékony munkára képes.

A gépbeszerzés további eleme egy rézsűkaszáló géplánc mely egy korszerű, mellső kihajtással is ellátott John Deere 6120M típusú mezőgazdasági vontatóból, HYMACH TDH P800 TR 120 karos rézsűkaszálóból és Sauerburger Sigma 1500 típusú mulcsozóból áll.

Végül IPA projekt keretében egy Case WX188 típusú gumikerekes forgókotró számos speciális munkaeszközzel valamint egy Manitou MLT737 típusú teleszkópos rakodógép beszerzése valósult meg.