Új úszómunkagép érkezett Kalocsai Szakaszmérnökségünkre

A 2021. évi intézményi beruházás részeként igazgatóságunk a fenntartási munkák eredményes elvégzése érdekében több, nád- és hínárvágásra alkalmas úszómunkagép beszerzését határozta el. A beruházás keretében Kalocsai Szakaszmérnökségünk 2021. március 03-án vette át az egyedi gyártású, KADIA névre keresztelt fenntartó gépet. A szükséges üzembe helyezési okmányok kiállítását követően került sor a gép használatba vételére.
Az eszköz meghajtását 1 db FARMTRAC 22 kistraktor látja el, melynek erőforrása egy 952 cm3-es, 15,8 kW teljesítményű Mitsubishi diesel motor. A motor nyomatékát kardántengelyen keresztül közvetíti a csigavonalú hajócsavarnak. A vízi növényzet eltávolítását egy 1100 mm-es függőleges és egy 2250 mm-es vízszintes, rezgőkésekkel szerelt, hidromotor hajtású kaszaszerkezet végzi.
Kalocsai egységünk használatba vételt követő első tapasztalatai pozitívak, a fenntartási munkák tervezése során az új munkagép rendszeres feladatokat kap. Szakaszmérnökségünk bizakodik a munkagép hosszú távú, problémamentes és produktív kihasználhatóságában.