VÍZ VILÁGNAPI RAJZPÁLYÁZAT

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-t a Víz Világnapjává nyilvánította, felhívva a figyelmet a víz életünkben betöltött fontos szerepére. A kezdeményezés fő célja, hogy védjük, óvjuk környezetünket, s ezen belül a Föld vízkészletét.

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság és a Magyar Hidrológiai Társaság Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete a Víz Világnapja alkalmából idén is meghirdeti rajzpályázatát. Az idei év mottója: „Mindenkinek van feladata!”. De mit is jelent ez?

A klímaváltozás elleni harc egyik legfontosabb eleme a Föld vízkészletének megóvása és hatékony felhasználása. A Föld lakossága egyre növekszik és ennek velejárója az egyre növekvő vízfogyasztás, ami gyakran jár együtt a környezet és a természeti erőforrások károsításával. A kedvezőtlen folyamat megállítására különböző megoldások, tervek születnek, kulcsfontosságú a szén-dioxid elnyelők, például óceánok, vizes élőhelyek, erdők védelme, környezettudatos mezőgazdasági technológia alkalmazása, a szennyvíz tisztítása és biztonságos újra felhasználása.

A víz a legértékesebb erőforrásunk, amelyet felelősségteljesebben kell felhasználnunk!

A klímaváltozás lassításában mindenkinek megvan a maga feladata. Ami a legfontosabb: Ne pazarold a vizet! Gondold át, hogyan tudsz a saját életedben, a környezetedben tenni valamit a klímaváltozás ellen. Ezen gondolatok jegyében készíts el pályázatodat és küld el az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság részére.

Rajzpályázat