Vízrajzi értekezleten jártunk

2022. szeptember 20-22-én került megrendezésre az XLIV. Országos Vízrajzi Értekezlet Miskolctapolcán. Az esemény házigazdája az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság volt.

Az értekezleten az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) és a 12 vízügyi igazgatóság szakemberein kívül az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai, a mérnökképzésében érdekelt intézmények, valamint műszergyártó és –forgalmazó cégek képviselői vettek részt. Az értekezleten megvitatták a vízrajzi ágazat aktuális feladatait, a folyamatban lévő és a tervezett ágazati fejlesztéseket, és egyéb vízrajzi tevékenységet érintő témákat.

A háromnapos értekezleten az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság Vízrajzi Osztálya három fővel képviseltette magát. Az eseményen Csík András, az OVF Vízrajzi és Vízgyűjtő-gazdálkodási Főosztályának vezetője köszöntötte a nyugdíjba vonuló kollegákat is, köztük munkatársunkat, Csóka Jánost, akit 46 és fél éven át tartó kimagasló szakmai teljesítménye elismeréseként a Vízmérce Rend tagjává avattak.

A rendezvény zárásaként a házigazda átadta a vándor vízmércét, amelyet minden évben a soron következő értekezletet megrendező vízügyi igazgatóság kap meg. Idén a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóságot érte a megtiszteltetés, tehát 2023-ban a tervek szerint ők szervezhetik meg a jelentős szakmai találkozót.

Csóka János, a Vízmérce Rend tagja